top of page

דעה: שיאומי צריכים להירגע עם העיצובים שלהם, ומהר

עודכן: 17 באפר׳

היום (ב') אתר OnLeaks פרסם הדלפה של העיצוב המלא של סדרת הדגל של שיאומי, השיאומי 13. ואיך לומר בעדינות? הוא דיי מכוער. ולא רק זה- מכשירי שיאומי נהיים פחות ופחות יפים ומקוריים עיצובית בשנים האחרונות. אז זה מה ששיאומי צריכים לעשות-ולמה.


בשיאומי אין אחידות - לטוב ולרע

לפני הכל צריך להבין את זה. לעומת אפל וסמסונג (ואפילו וואווי) לשיאומי אין שפה עיצובית קבועה למכשירים שלה. הטוב- יש מלללללאאא עיצובים מיוחדים, מהפנטים ומגניבים. אבל מצד שני- בכל שנה, לכל סדרה, בכל טווח מחירים כל פעם יש עיצוב אחר לכל מכשיר. אצל אפל נגיד, לא רק שיש עיצוב אחיד לכל המכשירים מאותה השנה-אלא העיצוב נשאר אחיד למשך מספר דורות של מכשירים, ככה שממבט חטוף לא תוכלו להבדיל הין האייפון 12 פרו בן השנתיים לבין האייפון 14 פרו שיצא ממש לפני חודשיים.


בסמסונג פחות מקפידים על האחידות, בסדרות הדגל האחרונות סמסונג שינו עיצוב (בדגש על מערך המצלמות) כל שנה (דבר שצפוי להשתנות עם השקת סדרת הS23), אבל בסדרת הביניים שלה הגלאקסי A העיצוב של כל המכשירים נורא דומה ונראה שבנוי במתכונת של "לשנות עיצוב כל שנתיים". אבל גם פה למרות שסדרת הביניים והדגל לא דומות - עדיין קל לזהות את המכשיר ולהבין שזה מכשיר של סמסונג. אצל שיאומי, (כל עוד אתם לא מכירים כל דגם ודגם :) נורא קשה להבחין במבט ראשוני איזה מכשיר זה.


לדוגמא:

רדמי נוט 11 פרו פלוס 5G לצד שיאומי 12 פרו ורדמי A1 פלוד.

בתמונה ניתן לראות 3 מכשירים של שיאומי מהסדרה האחרונה (מימין לשמאל): הרדמי נוט 11 פרו פלוס 5G שעולה כמעט 2,000 שקלים ומיועד לשוק הביניים, השיאומי 12 פרו שעולה בערך 3,700 שקלים ואחרון חביב הרדמי A1 פלוס שהושק לפני ממש לא מזמן ועולה פחות מ400 שקלים. כמו שאפשר לראות בתמונה, כל קשר הגיוני בין העיצוב של המכשירים אחד-לשני כמעט ולא קיים.

למכשיר אחד יש שוליים שטוחים (רדמי נוט 11), מכשיר אחד בנוי כולו מפלסטיק ונראה כמו חיקוי צעצוע של מכשיר הדגל של שיאומי משנת 2021 (מי 11) והשלישי באמצע נראה כמו הרבה מאוד מכשירים אחרים בשוק. עיצוב לא מקורי.


הבעיה האמיתית

שיאומי מנסים להמציא את הגלגל מחדש בכל שנה. לפעמים התוצאה יותר מוצלחת ולפעמים פחות, אבל במבט חטוף בין העיצובים של המי 11 מ2021 והשיאומי 13 שצפוי לצאת עוד כחודש (בתמונה למטה) ניתן לראות ולהבין כמה כמות ההשקעה בעיצוב ירדה עם הזמן. שיאומי בכל שנה מנסים להפוך את המכשיר למיוחד ועדכני ומפספסים את פנינות העיצוב שלהם. הדבר קיים גם בסדרת הרדמי הזולה. יש הבדלי עיצוב ניכרים בין המכשירים משלושת השנים האחרונות ובמקום להמשיך עם העיצוב עם שיפורים קטנים, בשיאומי בוחרים להתחיל בכל שנה מ0.


מכשירי הדגל של שיאומי מ3 השנים האחרונות. מי 11, שיאומי 12 פרו ושיאומי 13 פרו.
מכשירי הדגל של שיאומי מ3 השנים האחרונות. לא נחו על שולחן השרטוטים. (מקור: שיאומי. עיבוד: Ctech)

אפילו בתוך סדרת הביניים האחרונה עצמה - הרדמי נוט 11 ניתן למצוא הבדלים דיי משמעותיים בין המכשירים (בתמונה למטה). הדגמים היקרים יותר מגיעים עם גב מבריק ומסגרת שטוחה בעוד הדגם הזול מקבל גב שנראה כמו פלסטיק דיי זול ומגיע עם מסדרת מעוגלת. גם במערך המצלמות יש הבדלים, משום מה שיאומי החליטו לשים בדגם היקר ביותר (11 פרו פלוס 5G) מסגרת כסופה מסביב למצלמה במקום שחורה. הדבר שלטעמי הכי מציק בעין הוא שאפילו הקוטר של פינות מערך הצילום לא זהה בין המכשירים. גם אם הקוטר לא "צועק" לכם, בתת מודע זה משהו שמשפיע על יכולת הזיהוי שלנו.


רדמי 11S, 11 פרו ו11 פרו פלוס 5G אחד ליד השני.
סדרת הרדמי נוט 11. שינויים קטנים אבל בולטים בין המכשירים. (מקור: שיאומי. עיבוד: Ctech)

הפתרון והדרך הנכונה

דבר ראשון, שיאומי חייבים להחליט על שפה עיצובית לכל סדרה/שנה. שפה עיצובית זהה עוזרת לסנות זהות מותג (Brand Identity) שבזכותה המכשירים יהפכו להיות קלים לזיהוי אפילו ע"י סתם אנשים. אנשים גם יוכלו להתחבר רעיונית לחברה יותר בקלות שכן הם יצטרכו "ללמוד לאהוב" רק עיצוב אחד ושפה עיצובית אחת (כמו אצל אפל) ולא עשרותכמו שהמצב כרגע. בנוסף, עיצוב אחיד יתן לשיאומי יותר זמן למחשבה על העיצוב ונקבל תוצאה יותר מוגמרת במקום ריבוע שחור גדול.

כמובן שבתוך השפה העיצובית יש מרחב אפשרויות והכוונה היא לא להעתק-הדבק של עיצוב מטלפון אחד לאחר. המאמר מתייחס לכל המכשירים, החל מטלפונים וטאבלטים ועד לאוזניות ולפטופים.


אני חייב להדגיש שבמאמר זה התייחסתי בעיקר לעיצוב הגב והמסגרת של המכשיר, וזה כי כל המכשירים היום (לא רק של שיאומי, בכל עולם האנדרואיד) נראים כמעט אותו הדבר מלפנים עם החור למצלמה שממורכז באמצע ולעומת זאת בגב של כל מכשיר יש הרבה יותר מקום "לשחק" עם העיצוב (בדגש על מערך המצלמות).


אהבתם את הכתבה? יש להם מה להוסיף? כתבו לנו בתגובות

Comments


  • YouTube
  • TikTok
  • Instagram
bottom of page